Benvinguts

Benvolguts companys,

Arriba el 32è Congrés de la SCCOT, que farem a Andorra i que el Dr. Muñoz Vives ha preparat amb tota cura. Us convido a gaudir de les taules rodones, els debats, les comunicacions i cartells, els casos clínics, les sessions conjuntes amb infermeria i, molt especialment, de l’amistat i la companyonia de tots. Aquest any comptarem amb la participació especial dels Profs. Giannoudis i Bandhari, referents mundials en els camps dels politraumatismes i de la recerca científica en COT respectivament, que a més d’impartir conferències, dirigiran una interessant taula de casos clínics de residents. En nom de tots els membres de la Societat, els vull agraïr especialment la seva participació al nostre Congrés.

El Congrés representa l’essència de la nostra societat científica. Compartir coneixements, aprendre dels companys, aclarir dubtes, debatre conceptes, tot en benefici dels nostres pacients. I, alhora, estrènyer els vincles d’amistat entre tots nosaltres, tan necessaris per al bon funcionament de la nostra especialitat arreu del país. Compartir, amistat, aprendre, créixer… són els valors sobre els que construïm el nostre dia a dia i són el que dóna sentit a la nostra professió.

Com sabeu, durant aquest Congrés acaba la meva etapa com a President de la SCCOT. Per mi ha estat un gran honor presidir la nostra Societat. Us vull agraïr de tot cor la confiança i vull fer un reconeixement molt especial als membres de la Junta que m’han acompanyat i que han treballat de valent per millorar tots els àmbits de la SCCOT; nova pàgina web de la Societat, nou programa docent per als residents a l’Acadèmia i nou format, més actual, de les sessions docents, noves beques per a residents, nous consentiments informats en la nostra llengua, nou curs de simulació i avaluació de competències per a residents, nova vocalia de recerca a la Junta, nou premi al millor article publicat, nou premi a la millor tesi doctoral… Gràcies a tots per la vostra feina i les vostres aportacions!

Aquest any hem introduït, entre d’altres, dos nous premis de la SCCOT, pensant que fins ara la Societat no ha reconegut prou els nostres mestres i referents. El primer és un Premi d’Honor de la SCCOT a la trajectòria professional, pel qual caldran com a mínim 35 anys d’exercici de l’especialitat. El segon és un Premi a l’Excel.lència Professional, que té per objectiu reconèixer els companys que excel.leixen en el seu dia a dia i que són ara mateix grans referents en el seu camp. Us convido a tots a presentar a la Junta els vostres candidats per a aquests premis, que s’anunciaran durant el Congrés però es lliuraran en un acte específic més endavant.

Com veieu, la Junta de la SCCOT ha fet feina, però en queda molta més per fer.El meu més sincer agraïment a tots vosaltres. Em tindreu sempre a vostra disposició per ajudar en el que calgui. Entre tots hem de seguir fent créixer la nostra Societat, omplint-la a vessar de valors professionals i humans, fent així la nostra aportació als pacients, a la professió i al nostre petit país.

Pere Torner Pifarré

President de la SCCOT